Pi Lumadan tapi sampai di Lawas..

Jumaat, 24 April 2009
Hari ahad yang lepas, plan mau pi memancing di Lumadan, Beufort. sampai di Lumadan tidak jumpa pun tempat memancing, lepas pusing2 di pekan Lumadan..jumpa pula tempat/pusat penanaman Pokok Orchid Vanila yang mahal tu..., saya ada mengambil beberapa keping gambar semasa berada di sana tapi malangnya...sekali check semua gambar tidak dapat di save dalam memory card..huhu hilang pula.

Lepas tengok2 di tempat penanaman vanila, kami sekeluarga meneruskan perjalanan...mulanya tiada rancangan mau pi mana, jalan terus saja... sampai lah di Sempadan Sabah dan Sarawak.. so lepas bayar apa yang patut, teruskan lagi perjalanan sampai di bandar Lawas. Sampai di sana pi Beli beras sarawak saja lah, ada dua jenis yang kami beli (beras Bario dan beras Saleh), sebelum ni saya memang pernah cuba beras Bario masa study dulu sebab ada kawan dari Bario, Sarawak yang bawakan dari kampung...memang best beras ni.. Rasa mau beli banyak-banyak. Harga 1 packet RM20.00, 1 Packet tu cuma 3.5KG. Masa di Lawas ada ambil beberapa keping gambar...kali ini guna kamera handphone saja lah...mungkin kurang jelas ni..

Ini di Sempadan Sabah dan Sarawak

Ini Sungai Lawas, biasalah di Sarawak banyak sungai, tu pengangkutan air yang digunakan mengankut penumpang..siap pasang lagu Beautiful girl by Sean kingston lagi..heheh

Ini saya tidak tau apa mau panggil...Boat ka atau kapal atau perahu?..

1 ulasan:

  1. Tanpa Nama berkata...:

    nice info.. me tgh cari infor pasal lawas nk gi next month..

Catat Ulasan